Brandini
De wijnen van Brandini zijn niet toevallig van wereld klasse, nee dit is heel bewust wijn-produceren op het hoogste niveau. Het 16 hectaren grote gebied wordt gerund door Serena en Giovanna, 2 zussen die tweede generatie wijnmakers zijn. Hun vader (oprichter van oa Eataly) kocht het eerste stuk grond in de Barolo streek zo’n 20 jaar geleden.
Vanaf het eerste moment produceerden ze organic, wat in de streek zeer ongebruikelijk was. Nu is dat wel anders, want de meeste makers weten dat je shit krijgt als je er shit in stopt.
Mocht je in de buurt zijn dan raad ik sowieso aan het huis te bezoeken, het is indrukwekkend te zien met hoeveel precisie en liefde de wijnen gemaakt worden. Aan elk detail is gedacht en op niets wordt bezuinigd.
Waarom dit al helemaal een bedevaartsoord is voor uw importeur, is het Restaurant. Tussen hun wijngaarden hebben ze net een restaurant geopend samen met een van de beste chefs uit de streek. Ongelooflijk goed. Dit is een van mijn meest memorabele eet ervaringen uit mijn leven. Mocht je voorlopig niet in de buurt zijn dan kan je in de tussentijd altijd een flesje van hun voortreffelijke wijn opentrekken. Voorpret.