Ga naar de inhoud

Marcel Couturier

Marcel Couturier is de absolute meester van het terroir. Niet gelijk schrikken bij dit lastige Franse woord. Terroir staat voor de samenstelling van de grond en de ligging van de wijngaard. Elke wijngaard smaakt net anders.
In de supermarkt worden de druiven van 100 wijngaarden bij elkaar in een tank gegooid en proef je altijd een gemiddelde van alle velden, maar als je de wijn van 1 stukje grond drinkt, dan kan je echt de samenstelling van het terroir proeven. Geloof me nou maar!

Terug bij Marcel in de tasting-ruimte. Dat hij de koning van de terroirs is, laat hij graag zien aan de hand van een onooglijk kunstwerk aan de muur. Het moet een soort druiventros van verschillende soorten grond voorstellen, maar het ziet er meer uit als een paar grote paardenkeutels die tegen de muur aan zijn gesmeerd.

Marcel maakt 1 soort wijn: kraakheldere, meesterlijke Chardonnay die allemaal 1 jaar lageren op Franse eik.
Alleen maakt hij van die éne wijn wel 20 verschillende versies, elke wijn van een ander stukje grond.
Uw importeur stond versteld van de verscheidenheid aan smaken, de ene Chardonnay was fris, de andere mineraalrijk en weer een andere licht tropisch.
Het enige verschil is de grond, voor de rest stopt Marcel in elke wijn precies dezelfde kennis en liefde. Elk stuk land spreekt voor zich.
Ik kon natuurlijk niet alles in de webshop zetten dus heb ik mijn favorieten gekozen: de Macon en de Pouilly-Louche. Proef ze vooral eens naast elkaar.

Leeftijdsverificatie

Hey wijnliefhebber! Zorg dat je klaar bent om te genieten. Ben je ouder dan 18? Klik hier om toe te geven dat je volwassen genoeg bent voor deze heerlijke wijnen! 🍷🎉