Ga naar de inhoud

Sori della Sorba

Ik weet niet of er zoiets bestaat als “wijn adel” maar als het bestaat dan zijn Giovanna en Carlos dat absoluut.

Carlos is een telg uit de Amerikaanse Mondavi wijn-familie. Zonder al te snobbig te worden: zij produceren misschien wel de beste wijnen uit Amerika. Deze flessen gaan makkelijke voor een paar honderd euro over de toonbank, net als de wijnen van zijn eigen huis: RAEN.

Giovanna staat samen me haar zus aan het hoofd van Brandini, een van de betere, moderne wijnhuizen uit de Barolo streek.

Samen heeft dit power-couple een kleine wijngaard gekocht om hun liefde te beklinken. Het ligt net buiten de Barolo streek op een schitterende steile helling te midden van bossen en natuur. Giovanna en Carlos zeggen dat ze persé een wijngaard in de natuur willen omdat je de biodiversiteit terug proeft in de complexiteit van de wijn. Deze kleine gaard produceert net genoeg voor familie en vrienden, dus het is een eer een paar doosjes naar Nederland te mogen halen. Het is overigens ook erg lief van mij dat ik alle flessen niet voor mezelf houdt.

Leeftijdsverificatie

Hey wijnliefhebber! Zorg dat je klaar bent om te genieten. Ben je ouder dan 18? Klik hier om toe te geven dat je volwassen genoeg bent voor deze heerlijke wijnen! 🍷🎉