Ga naar de inhoud

Mailly

Mailly is een van de meest prestigieuze Champagne huizen, misschien niet zo bekend in Nederland, maar dat komt omdat ze hun geld liever steken in kwaliteit dan in marketing. Het Champagne huis is een samenwerking tussen een aantal boeren die samen een van de allerbeste stukjes grond van de Champagne streek bezitten. Laat je trouwens bij het woord “boeren” niet misleiden, 1 hectare grond kost hier makkelijk een miljoen euro, dit is serieuze business.

De wijngaarden produceren 75% Pinot Noir druif en 25% Chardonnay, helemaal top, want zelf ben ik een groot fan van bubbels waar vooral veel Pinot Noir in zit. Die champagnes hebben vaak meer body.

In tegenstelling tot andere grote huizen, die door de gehele streek losse stukjes grond beheren, heeft Mailly hun 72 hectaren op 1 berg. Deze hele berg krijgt het predicaat “grand cru”. Dat betekent, dat volgens het AOC, dat dit de beste grond in de streek is. Er zijn maar 17 stukken grond die dit predicaat krijgen, dan weet je dat ook weer.

Omdat Mailly hun terroir door en door kent hebben ze de 72 hectare opgedeeld in 35 delen die volgens hun een heel andere smaak druif produceren. De wijn uit deze 35 plots wordt los geproduceerd en dus niet op 1 hoop gegooid. Zo hebben ze aan het eind, bij het blenden van de wijnen alle controle over de smaak.

Mailly doet nergens, maar dan ook nergens concessies en dat proef je terug. Al hun flessen bevatten een kraakheldere en elegante Champagne van wereld klasse.

Leeftijdsverificatie

Hey wijnliefhebber! Zorg dat je klaar bent om te genieten. Ben je ouder dan 18? Klik hier om toe te geven dat je volwassen genoeg bent voor deze heerlijke wijnen! 🍷🎉