Ga naar de inhoud

Girost Moussy

Dit is een ontdekking die ik niet zag aankomen. Vanaf de straat is er weinig te zien, geen imposant chateau of hip modern experience center. Het is gewoon een huis zoals er wel meer zijn in de champagne streek. Eenmaal binnen valt je oog gelijk op een gigantisch miniatuur circus en een aantal prachtige oldtimers die Sebastian zelf opknapt. Maar laat je hier niet door misleiden, Sebastian maakt geweldige champagnes met zoveel liefde en kunde. Het zal ook zeker aan die 30 champagnes liggen die ik al op had, maar uw importeur werd emotioneel bij deze vondst.

Met zijn 4 hectaren grond produceert hij vooral veel Pinot Meunier voor andere grote, bekende huizen.

Hij houdt voor zichzelf net genoeg druiven over om 12.000 flessen per jaar te produceren. Als je dat vergelijkt met de miljoenen flessen die sommige grote huizen jaarlijks produceren is dat natuurlijk helemaal niets.

Omdat hij zo weinig produceert kan Sebastian al zijn liefde in de kleine oplage stoppen. Al zijn champagnes worden eerst een half jaar op eikenhout gelegd voor een optimale diepte in de smaak, daarna gaan ze nog minstens een jaar op fles voor de tweede gisting. Sebastian neemt de tijd en jongens wat is dat lekker.

Leeftijdsverificatie

Hey wijnliefhebber! Zorg dat je klaar bent om te genieten. Ben je ouder dan 18? Klik hier om toe te geven dat je volwassen genoeg bent voor deze heerlijke wijnen! 🍷🎉